Norman Anti Virus

Als belangrijke speler in de anti-virussoftwaremarkt, verkoopt het Noorse bedrijf Norman in Nederland zijn beveiligingssoftware vanuit Hoofddorp. De organisatie heeft een professioneel service-apparaat in Hoofddorp, waar klanten in contact komen met de klantadviseurs met veel technische kennis. Deze helpdesk bevindt zich op dezelfde locatie als de verkoop-binnendienst van het bedrijf. Norman heeft naast de consumententak een zakelijk portfolio van IT security oplossingen. Deze professionele klanten worden door account managers bediend, die veel persoonlijke bezoeken afleggen.

Verkooptraining voor Anti Virus softwareleverancier

Zowel de binnen- als buitendienst verkoopmedewerkers hebben hun kennis en vaardigheden ontwikkeld in het salesbootcamp verkooptrainingsconcept van InCC. Tijdens een verkoop-communicatietraining zijn individuele trainingsbehoeften aan bod gekomen en werd verkoopkennis in het team gedeeld. Als afsluiter van deze verkooptrainingen hebben er een teambuildingactiviteiten plaats gevonden. Ook tijdens teambuilding wordt duidelijk de link gelegd met verkoop in de professionele werksituatie van de account managers.

Verkoopgesprek – coaching

Om het verkoopresultaat verder positief te beïnvloeden door middel van training, verzorgt InCC Trainingen verder coaching on the job. Dit houdt in dat tijdens reguliere werkdagen van de account managers buitendienst, InCC een sales consultant laat meelopen tijdens de verkoopgesprekken. Zowel vóór, tijdens als na afloop van de klantgesprekken is InCC nauw betrokken bij het leerproces van de professionele verkoper.

Beurstraining

In de afgelopen jaren heeft InCC Trainingen het IT beveiligingsbedrijf geholpen om de verschillende beursdeelnames maximaal te laten renderen. Intensieve face-to-face verkooptraining kort vóór de beursdagen, aangevuld met coaching-on-the-job tijdens de verkoopdagen op de beurs. Hiermee heeft Norman een heel positieve ervaring met InCC opgedaan: “InCC werkt vanuit een stevig theoretisch kader in combinatie met veel praktijkkennis, toegespitst op onze situatie als softwareleverancier. Daarbij is het enthousiasme binnen InCC waanzinnig groot en dat werkt aanstekelijk, onze beursdeelnames zijn iedere keer een groot succes hierdoor!”.