HP 3PAR Storage

Hewlett Packard, één van ’s Werelds grootste computerfabrikanten heeft in 2010 de biedingstrijd met Dell gewonnen. Deze strijd ging om het IT storage product 3PAR.

Nadat HP het bedrijf voor 2.35 miljard dollar ingelijfd had, is InCC Trainingen gevraagd een effectieve verkooptraining te ontwikkelen voor de top resellers in Nederland van HP storage.

Pilot op het hoofdkantoor

Nadat het programma in samenwerking met HP zijn definitieve vorm had gekregen heeft er een succesvolle pilot plaatsgevonden onder het storage verkoopteam van HP Nederland. Op basis van deze training zijn de belangrijkste business partners van HP Nederland door InCC getraind in dit unieke product / verkooptrainingsconcept.

Het channel verkooptrainingsprogramma 

Het programma bestond uit een combinatie van inhoudelijke producttraining en verkooptheorie- en vaardigheden. In eerste instante is de online storage oplossing van 3PAR onder de loep genomen. Deze innovatieve disk storage vormde een aanvulling op het data opslag portfolio van HP. Na een intensieve werkvorm waarbij het opdoen van kennis centraal stond, zijn de deelnemers aan de slag gegaan met verkooptheorie. Wat betekenen de voordelen van het nieuwe product voor de klant? Welke valkuilen dreigen er vanuit het enthousiasme over het nieuwe product?

Van eigenschap naar klantbehoefte

Omdat klanten graag zelf aan het woord zijn, zit de kunst van het verkopen in het sturen van het gesprek door het stellen van de juiste vragen. Welke vragen zijn effectief voor het ontwikkelen van klantbehoeften in relatie tot producteigenschappen zoals een online drive, thin provisioning, snapshots, chunklets, Gen4 ASIC, F-series, backup functionaliteiten en replicatie, synchroon en asynchroon? Met het ontwikkelen van een set goede vragen zijn de business partners verder aan de slag gegaan met het concretiseren van de plannen. Met een concreet stappenplan zijn de business partners de toekomst ingegaan met de HP 3PAR storage oplossing.

Méér weten over effectieve channel sales programma’s van InCC Trainingen?