InCC customer case

Enactus Utrecht

Enactus is een internationale non-profitorganisatie die studenten, het hoger onderwijs en leiders uit het bedrijfsleven bij elkaar brengt. Samen ondernemen we actie om de kwaliteit van leven en de levensstandaard van mensen die het nodig hebben te verbeteren.

Wereldwijd zijn er 62.000 actieve studenten die maatschappelijke projecten ontwikkelen, waarbij ze professionele begeleiding krijgen van universiteiten en leiders uit het bedrijfsleven. De uitvoering van de projecten zorgt niet alleen voor verandering van levens, het helpt studenten ook bij het ontwikkelen van talent en leiderschapsvaardigheden die nodig zijn voor hun toekomstige carrière.

In Utrecht zijn dit jaar 60 studenten betrokken geweest bij het runnen van 5 sociale ondernemingen. Zo is er bijvoorbeeld een cateringbedrijfje dat gerechten van immigrantenvrouwen catered, en een project waarbij Bhutanese immigrantenvrouwen sjaals en andere brei-producten fabriceren. In totaal is daarbij een impact gemaakt op de levens van 135 hulpbehoevenden.

Team Utrecht naar de World Cup

Alle teams van Enactus dingen mee naar de world cup die jaarlijks wordt gehouden ergens in de wereld. In de voorrondes strijden de lokale teams tegen elkaar, in Nederland uit o.a. Amsterdam, Tilburg, Groningen, Rotterdam. Het winnende team mag het land vertegenwoordigen op de world cup.

Zowel 2011 als in 2013 heeft InCC het Utrechtse team ondersteund in presentatietechnieken, met resultaat: zowel in 2011 (locatie: Kuala Lumpur) als in 2013 (Mexico) konden de teams een ticket boeken naar de World Cup!